Projekt Lettland - öga till öga.

Vi, Hanna och Lisa bestämde oss i höstas att fortsätta på ett projektarbete som två andra tjejer i skolan gjorde förra året. Dem besökte Vainode internatgrundskola i Lettland. Vi har valt att fortsätta på deras projekt. Deras projekt heter Children to Children, där barn i Sverige samlade ihop saker och skickade ner till barnen i lettland, skillnaden mellan deras projektarbete och vårt är att vi har valt att samla in pengar genom att tillsammans städa hemma hos våra släktingar vi har även stått på Bellevuesmarknad och sålt gamla saker. För att sedan köpa saker som barnen behöver både i Sverige och i Lettland.

Vi valde att göra detta projekt för att vi ville göra något för någon annan, men också se hur de levde på skolan/fritid men också se skillnader mellan den svenska och lettiska skolan. Pengarna vi samlade ihop har främst gått till fritidssysslor, så att de har något att göra efter skolan. Då många av barnen går och sätter sig på sina rum när skolan är slut. Det är viktigt att dem har något att göra då de flesta av barnen kommer ifrån svåra familjeförhållanden och behöver tänka på något annat för en stund.

Men vi ville även visa för eleverna att man måste kämpa för att nå upp till sina mål och drömmar, och att man aldrig ska ge upp. Det spelar ingen roll vart i världen du befinner dig, du kan ändå nå dina mål och drömmar. Vi ville även få med våra inriktningar  då Hanna läser journalistik och Lisa läser Europa/världen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0