Dag ett Lettland 6/4

Vi åkte igår 5/4 kl 23.20 från Nils Ericssons terminalen och var framme vid Skavsta flygplats vid 5-tiden på morgonen. Där låg vi och sov på en bänk och mötte sedan upp vår kontakt person Margareta som är den som har gjort det möjligt för oss att genomföra denna resa. Väl framme i Riga kom prästen Hans, en vän till Margareta och hämtade oss. Vi körde tre timmar tills vi var framme vid Vainode internatgrundskola. På väg till skolan berättade Hans om Lettlands historia och om olika kyrkor som blivit nerbrända under andra världskriget. Framme på skolan fick vi träffa skolans rektor Reinis, han berättade under middagen om att skolan idag har färre elever än vanligt, vilket beror på att de kommunala skolorna tjänar pengar på att ha kvar så många elever som möjligt.

Efter middagen träffade vi Baiba som jobbar på kriscentret i skolan och som även pratar engelska, hon är vår kontakt person på skolan de dagarna vi är här. Efter maten hade eleverna disco på skolan, vi försökte kommunicera på bästa sätt och började dansa med alla barnen. Eleverna på skolan verkar ha en väldigt bra och rolig sammanhållning trots ålderskillanden som är mellan 6-18 år.

Efter en lång och rolig dag med lite sömn ska vi äntligen gå och lägga oss. Vi ser framemot morgondagen då vi skall vara med eleverna i skolan och besöka Vainodes socialkontor.

//

Hanna och Lisa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0